Stránky

Hledat Googlem

pátek 30. září 2011

Google Sites: Vkládání grafů do Webů Google

Grafy ve Webech Google
O možnostech kopírovat a vkládat grafy z Tabulek Google do jiných dokumentů jsme nedávno psali v článcích Vkládání grafů do dokumentů Google pomocí adresy URL, Vkládání obrázků do dokumentů Google a Kopírování grafů v Dokumentech Google.

Ve Webech Google se vkládání grafů dalo až dosud řešit například pomocí zmiňované adresy URL. Nyní přibyla další možnost, díky níž lze vložit graf na stránky Webů Google stejně snadno jako jakýkoliv jiný dokument.

úterý 27. září 2011

Svitky od Mrtvého moře online (Dead Sea Scrolls Online)

Izraelské muzeum v Jeruzalémě představuje unikátní projekt digitalizovaných svitků od Mrtvého moře. Muzeum na projektu spolupracovalo s Googlem a díky jejich společnému úsilí máte nyní možnost si tyto více než 2000 let staré texty objevené v roce 1947 prohlédnout přímo ve svém prohlížeči. 

Google Doodle: Google slaví 13. narozeniny

Hledat Googlem | Služby Google

Google dnes slaví 13. narozeniny. Gratulujeme!  

pondělí 26. září 2011

Google+: Připojte se

Google+ pro všechny 
V červnu Google spustil projekt nové sociální sítě Google+.  Připojit se k ní během testovacího provozu ale mohl jen omezený počet uživatelů. Nyní po 3 měsících se Google+ otevírá všem.

Projekt Google+ je nyní oficiálně ve fázi beta, nic vám však nebrání se k němu připojit a začít ho naplno využívat. Nabízíme krátké seznámení se s projektem a několik odkazů, které vám představí, co současná verze Google+ nabízí.

pátek 23. září 2011

Google Doodle: 110. výročí narození Jaroslava Seiferta


Google Doodle - 110. výročí narození Jaroslava Seiferta
Jaroslav Seifert (23. září 1901, Praha – 10. ledna 1986, Praha) byl český básník, spisovatel a novinář. V roce 1984 obdržel Nobelovu cenu za literaturu.

čtvrtek 22. září 2011

Google Sites: Tlačítko +1 na Webech Google

Weby Google mají tlačítko +1
O tlačítku +1 jsme poprvé psali v článku +1 Button: Doporučte web, který se vám líbí. Ukázali jsme, jak Google +1 funguje, jak zobrazit +1 hodnocení na svém profilu Google nebo jak vytvořit tlačítko +1 pro svůj web.

Nyní Google představil možnost, jak jednoduše vložit tlačítko +1 na stránky Webů Google.

středa 21. září 2011

Blogger: Obrázky na Blogspot.com v Lightboxu

Další novinka na Blogspot.com
Po představení nového uživatelského rozhraní služby Blogger, o kterém jsme psali v článku Nový vzhled služby Blogger, nyní přichází další zajímavá modernizace prostředí - zobrazení obrázků blogu v elegantním Lightboxu.

Tato novinka je určena především čtenářům blogů na Blogspot.com, protože přináší nový, modernější způsob zobrazení obrázků, ale jistě potěší i autory blogů, protože dá obrázkům z jejich článků skutečně pěkný rám.

úterý 20. září 2011

Google Sites: Oprávnění na úrovni stránek Webů Google (Page-Level Permissions)

Novinka ve sdílení a oprávnění Webů Google 
Používáte-li Weby Google v rámci firmy, školy nebo jiné organizace či skupiny, pak jistě víte, že svůj web můžete jednoduše sdílet a přidělovat oprávnění dalším uživatelům. Možná jste si ale občas řekli, že by bylo fajn mít možnost přidělit někomu oprávnění jen pro určité stránky a někomu jinému zase pro jiné stránky.

O tomto požadavku ze strany uživatelů věděl i tým Webů Google a tak nedávno představil možnost přidělovat oprávnění na úrovni stránky.

pondělí 19. září 2011

Google Spreadsheets: Nápověda funkcí v Tabulkách Google

Funkce v Tabulkách Google 
Nezbytnou součástí každého tabulkového editoru jsou funkce. Jsou také srdcem Tabulek Google a díky nim můžete vstupní data všemožně zpracovávat. K dispozici máte více než 300 funkcí, od jednoduchých až po sofistikované, jako jsou například GoogleLookup nebo GoogleTranslate.

Zkušenějším k rychlému vložení funkce většinou postačí, když znají její parametry. Funkcí je ale tolik, že ani ten nejzkušenější se občas bez nápovědy neobejde. A právě proto Tabulky Google přináší novinku, která zobrazí nápovědu v okamžiku vkládání funkce. Tedy ve správný čas na správném místě.

pátek 16. září 2011

Google Doodle: 118. výročí narození Albert Szent-Györgyi

118. výročí narození - Albert Szent-Györgyi
Google Doodle - 118. výročí narození - Albert Szent-Györgyi
Albert Szent-Györgyi  (16. září 1893 v Budapešti – 22. říjen 1986 v Hole Woods, Massachusetts, USA) byl maďarský fyziolog, objevitel vitamínu C a držitel Nobelovy ceny za fyziologii a medicínu z roku 1937.

pátek 9. září 2011

Google Earth: Řím ve 3D

Starověký i moderní Řím ve 3D 
Již dříve jsme vás v článku Google Earth: Navštivte starověký Řím ve 3D pozvali na procházku starověkým Římem. Cestovali jsme zpátky v čase do roku 320 našeho letopočtu a obdivovat jsme mohli více než 6700 budov a u 11 z nich dokonce i interiéry.

Teď se vrátíme do současnosti a díky aplikacím a týmům Google Earth, Google Maps, SketchUp a YouTube navštívíme společně ve 3D i dnešní moderní Řím. Pohodlně se usaďte, výlet začíná.

středa 7. září 2011

Gmail: Pozvánky v Gmailu

Pozvánky rychle a jednoduše v Gmailu 
V článku Google Calendar: Pozvánky v Kalendáři Google (Event invitations) jsme ukázali, jak vytvořit a poslat pozvánku z Kalendáře Google.

Pozvánku ale můžete podobně vytvořit a poslat přímo z Gmailu bez nutnosti otevírat Kalendář Google a vytvářet novou událost tam. Chcete-li například do odpovědi na nějaký email vložit zároveň pozvánku, je tento způsob tím nejrychlejším a nejjednodušším řešením. Vyzkoušejte ho.

úterý 6. září 2011

Google Sites: Nový vzhled služby Weby Google

Vyzkoušejte nové Weby Google 
V posledních týdnech se s aktualizacemi vzhledu služeb Google roztrhl pytel. My jsme o novém vzhledu psali v článcích Google Apps: Vyzkoušejte nový vzhled aplikací Google a Blogger: Nový vzhled služby Blogger.

Nový vzhled služby Weby Google byl také předem avizován a nyní je už několik dnů k dispozici. Stačí jen přepnout a vyzkoušet. Nové prostředí pro vás určitě nebude ničím neznámým. A pokud jste se již dříve rozhodli používat nový vzhled i u služeb Gmail, Dokumenty Google nebo Kalendář Google, zvyknete se na něj opravdu snadno.

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika