Stránky

Hledat Googlem

pondělí 6. září 2010

Novinka! Prioritní doručená pošta GMail

Co je prioritní pošta v Gmail?
Gmail přichází s novinkou, kterou nazývá Prioritní pošta (prozatím s označením Beta). Pokud používáte Gmail a potýkáte se s velkým množstvím doručené pošty, pak Prioritní pošta představuje možnost, jak si svou situaci můžete ulehčit.

Prioritní pošta uspořádá doručené zprávy do skupin podle důležitosti a usnadní vám tak jejich procházení.  Nejdůležitější zprávy tak budou vždy na prvním místě.


Jak funguje Prioritní pošta Gmail?
Prioritní pošta Gmail se na základě různých informací postupně učí, které emaily jsou pro vás důležité, a standardně je rozděluje do 3 skupin:
  • Důležité a nepřečtené
  • S hvězdičkou
  • Vše ostatní
Pokud bude priorita některé z doručených zpráv určena nepřesně a zpráva bude zařazena do nesprávné části, můžete míru důležitosti zprávy sami změnit použitím tlačítek Mark importantMark not important umístěných vedle každé doručené zprávy a zajistit tak její přesunutí do odpovídající skupiny zpráv.

Nastavení Prioritní pošty
Nastavení Prioritní pošty najdete na nové záložce Prioritní pošta v části Nastavení služby Gmail.
Měnit zde můžete například:
  • Části zobrazované v Prioritní poště Sami si můžete určit, které části a na jaké pozici se budou zobrazovat v Prioritní poště.  
  • Použití filtrů pro nastavení důležitosti
    Nepřepisovat filtry - Doručená zpráva bude vždy zobrazena v části Důležité, pokud tato odpovídá filtru vytvořenému s volbou Vždy označit jako důležité.
    Přepisovat filtry - Služba Prioritní pošty sama určí důležitost doručených zpráv. V části Důležité, tak mohou být zobrazeny i zprávy, které by jinak byly vyřazeny filtrem.
  • Zobrazení značky důležitosti vedle doručených zpráv
  • Zobrazení nebo skrytí Prioritní pošty 
Podívejte se na krátké video představující Prioritní doručenou poštu.

Související odkazy
Více informací o této novince si můžete přečíst v původním článku na blogu Gmail (anglicky) http://gmailblog.blogspot.com/2010/08/email-overload-try-priority-inbox.html

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika