Stránky

Hledat Googlem

pondělí 18. července 2011

Google Calendar: Import událostí do kalendáře Google

Kalendář Google 
Začínáte s kalendářem Google a chcete ho naplnit událostmi z jiných kalendářových aplikací? Kalendář Google vám nabízí možnost importu pomocí souborů CSV nebo souborů ve formátu iCalendar

Soubory CSV (z anglického Comma-Separated Values, česky hodnoty oddělené čárkami) lze například získat exportem dat z kalendáře Microsoft Outlooku nebo kalendáře Yahoo! Soubory ve formátu iCalendar (zkráceně iCal) používají pro export například kalendář Apple iCal a také samotný kalendář Google. 

Jak importovat události do Kalendáře Google? 
Dříve než začnete vlastní import událostí do kalendáře Google budete muset vytvořit soubory iCal nebo CSV. Tyto získáte exportem z jiných kalendářových aplikací. Postup pro kalendáře Microsoft Outlook, Apple iCal a Yahoo! najdete v nápovědě v části Jak lze provést migraci událostí z jiných aplikací?

Jakmile máte vytvořený soubor iCal nebo CSV, můžete začít s importem.

Krok 1 
Otevřete svůj Kalendář Google.
V levém postranním panelu rozbalte část Jiné kalendáře a v dolní části klikněte na Přidat a vyberte Import kalendáře. Import kalendáře najdete také v Nastavení kalendáře na záložce Kalendáře
Krok 2 
Tlačítkem Vybrat soubor vložte soubor, který obsahuje události ve formátu iCal nebo CSV.
Zvolte kalendář, do kterého mají být tyto události uloženy. Tlačítkem Import zahájíte nahrávání událostí do vybraného kalendáře. 
Krok 3 
Výsledek importu s počtem zpracovaných a importovaných událostí oznámí informační okno. 
Poznámka: Při importu ze souborů CSV nemusí být rozpoznány opakující se události. Pro tyto události budou vytvořeny jednotlivé položky.

Související články 
Související odkazy 

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika