Stránky

Hledat Googlem

pondělí 3. října 2011

Blogger: Dynamic Views na Blogspot.com

Dynamické šablony 
O nových dynamických šablonách nebo zobrazeních blogů ve službě Blogger jsme psali v článku Blogger Dynamic Views: Nové dynamické šablony pro váš blog.

Blogger tato zobrazení ještě trochu upravil a přidal k původním pěti další dvě - Classic a Magazine. Zároveň přidal možnost vybrat si některé z těchto zobrazení jako výchozí při otevření blogu.

Chcete si prohlédnout a vyzkoušet Dynamic Views na svém blogu?
Než se rozhodnete pro svůj blog použít některou z nových dynamických šablon jako výchozí, podívejte se, jak mu která sluší. Jednoduše za URL blogu napište /view a vyzkoušejte si všech 7 nových zobrazení. Podívejte například na náš blog JirbarBlog.blogspot.com/view. Tady jsou ukázky.

Dynamic Views - Timeslide
Dynamic Views - Classic
Dynamic Views - Flipcard
Dynamic Views - Magazine
Dynamic Views - Mosaic
Dynamic Views - Sidebar
Dynamic Views - Snapshot
Jak zapnout Dynamic Views jako výchozí zobrazení blogu?
Vybrat některou z dynamických šablon jako výchozí můžete podle Nápovědy služby Blogger pouze pro blog, který je veřejný a má jako zdroj blogu nastaveny úplné příspěvky. Stejně tak se zde dočtete o jiných doporučeních, které je dobré před aktivováním dynamických šablon vědět.

Určitě neprohloupíte, když si před výběrem dynamické šablony vytvoříte zálohu té současné. Může se vám hodit pro případ, že se k ní budete chtít později vrátit.

Více informací najdete v článku Nápovědy Blogger Enabling a Dynamic View.

Pokud váš blog výše uvedené podmínky splňuje a rozhodli jste se aktivovat některou z dymanických šablon, stačí ve správě blogu přejít na Šablona a v části Dynamic Views si vybrat.
Kliknutím na miniaturu dynamické šablony se otevře náhled vašeho blogu. Výběr šablony potvrdíte tlačítkem Použít na blog.

Vybranou dynamickou šablonu můžete podobně jako jiné šablony dále upravovat. Tlačítkem Personalizovat otevřete Návrhář šablon služby Blogger.

Jak se vrátit zpět k předchozímu zobrazení?
V podstatě máte dvě možnosti. Buď můžete pro návrat k předchozí šabloně použít příkaz Revert to previous template, který se nachází v záhlaví Návrháře šablon nebo ji můžete obnovit ze zálohy, kterou jste si před přechodem na dynamické šablony vytvořili.


Související články 
Blogger Dynamic Views: Nové dynamické šablony pro váš blog

Všechny články na téma Blogger.

Související odkazy
Enabling a Dynamic View
All about Dynamic Views for Readers
Dynamic Views: seven new ways to share your blog with the world

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika