Stránky

Hledat Googlem

pátek 1. října 2010

Blogger: Jak vložit vlastní fotografii na pozadí blogu na Blogspot.com?

Návrhář šablon Blogger 
Krátce po představení nového návrháře šablon služby Blogger přichází další novinka.  Tou je možnost jednoduše změnit pozadí blogu podle vlastního uvážení. Na pozadí svého blogu tak můžete mít třeba vaši oblíbenou fotografii.


Jak vložit vlastní obrázek na pozadí blogu?
Jděte na Návrh > Návrhář šablon > Pozadí a klikněte na miniaturu pozadí.
Otevře se nové dialogové okno, kde je záložka Vybrat obrázek s tlačítkem Vybrat soubor, které vám umožní nahrát nový obrázek pozadí. Výběr potvrdíte tlačítkem Dokončeno a vybraný obrázek se objeví jak v miniatuře pozadí, tak v podokně náhledu.

Zobrazení takto nahraného obrázku na pozadí blogu lze ještě upravit pomocí dalších možností - vpravo od miniatury pozadí. Obrázek můžete zarovnat nahoru vlevo, nahoru na střed, nahoru vpravo, dolů vlevo, dolů na střed a dolů vpravo. Další možností je uspořádání obrázku na ploše pozadí, buď vedle sebe, nad sebou, do mozaiky nebo ho můžete ponechat bez uspořádání. Můžete také zvolit, zda chcete posouvat pozadí se stránkou. Vyzkoušejte si více možností zarovnání a uspořádání a vyberte si tu nejvhodnější pro váš blog. Prováděné změny uvidíte ihned v podokně náhledu.

A ještě tip týmu Blogger in Draft týkající se typu a velikosti souboru. Můžete nahrát soubor JPG, GIF nebo PNG o velikosti až 300 kB. Pro úplné pozadí použijte obrázek s rozlišením nejméně 1800x1600.

Související odkazy
Více o této novince na blogu Blogger Buzz nebo v původním článku týmu Blogger in Draft.

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika