Stránky

Hledat Googlem

pondělí 21. května 2012

Google Export dat: Stáhněte si svá data

The Data Liberation Front 
Nedávno jsme v článcích Jak převést dokumenty Google do formátu PDF, Microsoft Office, OpenOffice a jiných a Jak poslat dokument Google e-mailem jako přílohu představili možnosti, jak uložit dokumenty Google na vlastní počítač v různých formátech. Vedle postupů uvedených ve výše zmiňovaných článcích existuje ještě další možnost, jak si stáhnout svá data uložená v různých aplikacích a službách Google - tedy nejen data z Dokumentů Google, ale třeba i data z Google+.

Google Export dat 
Chcete-li si stáhnout data uložená ve svém účtu Google, otevřete část Osvobození dat na stránce nastavení vašeho účtu - www.google.com/settings/exportdata.
Účet Google - Osvobození dat
Kliknutím na tlačítko Stáhněte si svá data budete přesměrováni na službu Google Export dat - www.google.com/takeout.
Google - Export dat - Zvolte službu
Google Export dat vám umožní exportovat buď všechna vaše data nebo si zvolte služby, pro které chcete vytvořit archiv. U každé služby máte možnost pomocí odkazu Konfigurace... nastavit formát, v němž chcete svá data stáhnout. Formáty, které lze použít pro export dokumentů Google, jsme uvedli ve výše zmiňovaném článku Jak převést dokumenty Google do formátu PDF, Microsoft Office, OpenOffice a jiných.
Google - Export dat - Konfigurace
Tlačítkem Vytvořit archív spustíte export dat. Po dokončení exportu bude výsledný soubor ZIP k dispozici pro stažení po dobu jednoho týdne od jeho vytvoření.
Google - Export dat - Stahování
V současnosti lze pomocí služby Google Export dat vytvořit a stáhnout archivační soubor ZIP pro následující aplikace a služby Google:

Související články

Související odkazy 
Související videa 

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika