Stránky

Hledat Googlem

čtvrtek 27. října 2011

Blogger: Novinky pro dynamická zobrazení

Dynamická zobrazení na Blogspot.com 
Nedávno jsme v článku Blogger: Dynamic Views na Blogspot.com psali o tom, jak si můžete nová dynamická zobrazení vyzkoušet na svém blogu, jak si vybrat a zapnout dynamickou šablonu pro výchozí zobrazení blogu nebo jak se vrátit zpátky k předchozímu zobrazení.

Blogger nyní představil několik vylepšení dynamických šablon, díky nimž můžete například změnit pozadí blogu. Podívejte se jak?

Změna pozadí pro dynamická zobrazení na Blogspot.com 
  1. Otevřete svůj blog. 
  2. V návrhu blogu přejděte do části Šablona
  3. Pod miniaturou dynamického zobrazení blogu klikněte na tlačítko Personalizovat. Otevře se Návrhář šablon služby Blogger.

  4. V levém postranním panelu v části Pozadí klikněte na miniaturou pozadí a Vyberte obrázek. Blogger ve svém článku Dynamic Views: Update #2 radí pro záhlaví blogu použít obrázek s výškou 65 pixelů.

  5. Jakmile obrázek vyberete, můžete měnit jeho zarovnání, uspořádání a posouvání. Jedním kliknutím na některý z navrhovaných motivů můžete také změnit barevné schéma celého blogu. Všechny změny uvidíte okamžitě v podokně náhledu.
Kromě pozadí blogu můžete u dynamických šablon měnit atributy v části Pokročilé, tedy například barvu a velikost písma jednotlivých prvků blogu.

Související články 
Všechny články na téma Blogger

Související odkazy 
Dynamic Views: Update #2Dynamic Views: Update #1

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika