Stránky

Hledat Googlem

středa 22. června 2011

Google Calendar: Úseky schůzek (Appointment Slots)

Co jsou úseky schůzek v Kalendáři Google? 
Úseky schůzek v Kalendáři Google jsou vlastně jakýmsi opakem nebo spíše doplňkem událostí, které jste až doposud mohli do svého kalendáře vkládat.
Události představují čas, který si plánujete ve svém kalendáři vy sami a vytváříte si tak svou agendu.
Úseky schůzek jsou naopak časem, který ve svém kalendáři dáváte k dispozici ostatním a umožňujete jim tak rezervovat si váš čas. Tyto úseky můžete nabídnout ostatním například tak, že svůj kalendář schůzek publikujete na webu. 

Jak vytvořit úsek schůzek v Kalendáři Google? 
Vyberte ve svém kalendáři Google časový rozsah, pro který chcete vytvořit úsek schůzek. V levém horním rohu otevřeného okna vyberte Úseky schůzek, vyplňte základní informace do políček níže a zvolte počet úseků, na které má být celý úsek rozdělen. Odkazem v dolní části můžete ještě Upravit podrobnosti. Tlačítkem Vytvořit úseky nový úsek schůzek uložíte do svého kalendáře. Nyní ho můžete nabídnout ostatním uživatelům. Zadané informace můžete samozřejmě kdykoliv změnit. Stačí kliknout na daný úsek a vybrat Smazat nebo Upravit podrobnosti.

Jak sdílet svou stránku se schůzkami v Kalendáři Google? 
V podrobnostech úseku schůzek je odkaz na Stránku schůzek v tomto kalendáři, kde si každý uživatel, který tento odkaz zná, může schůzku s vámi zarezervovat.

Jak rezervovat úseky schůzek v Kalendáři Google?
Na veřejné stránce schůzek si může každý zarezervovat schůzku s vámi jednoduše kliknutím na otevřený blok. Pokud chce schůzku s vámi zrušit, musí přejít z této stránky do svého vlastního kalendáře a tam událost smazat.

Související odkazy 
Nápověda Kalendáře Google Appointment slots
Gmail blog Introducing appointment slots in Google Calendar

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika