Stránky

Hledat Googlem

sobota 20. srpna 2011

Google Docs: Nové typy grafů v Tabulkách Google

Typy grafů v tabulkách Google 
Vy, kteří používáte tabulky Google ve své každodenní činnosti, jste už jistě několikrát ocenili nejen možnosti sdílet a spolupracovat na úpravách své tabulky kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv nebo výhody používat složité vzorce, podmíněné formátování či automatický překlad, ale také bohatou nabídku grafů, díky nimž můžete svá data a často strohá čísla prezentovat daleko přitažlivějším a srozumitelnějším způsobem.

Podívejte se na 4 nové typy grafů, které nyní můžete vytvořit v tabulkách Google - svíčkový graf, kombinovaný graf, geologická mapa a stromová mapa.

Svíčkový graf 

Svíčkový graf (anglicky Candlestick chart) slouží především pro zobrazení vývoje cen na burze. Vstupní data tohoto grafu tvoří 5 sloupců. První sloupec představuje název akcií nebo komodity, další 4 sloupce jsou číselné a ukazují minimální, otevírací, uzavírací a maximální ceny.
Více o tomto grafu viz Google Docs Help - Candlestick chart.

Kombinovaný graf 

Kombinovaný graf (anglicky Combo chart) v sobě spojuje 3 různé typy grafů a umožňuje tak pro zobrazení jednotlivých datových řad použít spojnicový, sloupcový nebo plošný graf.
Více o tomto grafu viz Google Docs Help - Combo charts.

Geografická mapa 

Geografická mapa (anglicky GeoMap) umožňuje na mapě světa nebo jednotlivých kontinentů zobrazit údaje vztahující se k určitým zemím. Vstupními daty jsou v prvním sloupci jméno nebo kód země, v druhém pak číselný údaj, který chcete zobrazit. Na mapě jsou tyto údaje reprezentovány různou barvou a odstínem.
Více o tomto grafu viz Google Docs Help - GeoMap chart.

Stromová mapa 

Stromová mapa (anglicky Tree Map chart) umožňuje graficky zobrazit stromovou strukturu dat. Podobně jako u grafu typu Organizační schéma, o kterém jsme psali v článku Google Docs: Organizační diagramy (Organizational Charts), jde o graf, který pracuje s daty představujícími jednoduchou hierarchii nadřízený-podřízený.
Více o tomto grafu viz Google Docs Help - TreeMap chart.

Související články
Google Docs: Organizační diagramy (Organizational Charts
Google Docs: Kontingenční tabulky
Google Docs: Nový editor grafů v Dokumentech Google
Tabulky Google: Kontrola pravopisu

Související odkazy
Tabulky Google Bezplatné tabulky online od Googlu
Google Docs Help Chart types
Google Docs What's new?

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika