Stránky

Hledat Googlem

pátek 25. května 2012

Dokumenty Google: 450 nových písem z Google Web Fonts

Google Web Fonts 
Více typů písem z galerie Google Web Fonts pro různé služby Google jsme již dříve představili v článcích Google Sites: Více než 100 nových písem z galerie Google Web Fonts a Blogger: Web Fonts. Více typů písma pro váš blogspot. Víte ale, že nyní můžete písma z Google Web Fonts používat i v textových dokumentech Google? Pokud vás zajímá jak, najdete postup dále v článku.

Nabídka písem v textových dokumentech Google  
Používáte-li pro své textové dokumenty Google jako výchozí jazyk češtinu, bude vypadat seznam písem pravděpodobně následovně.

Zatímco například pro dokument v angličtině je nabídka písem bohatší a navíc je na konci seznamu písem ještě možnost Přidat písma...

Jak přidat písma do seznamu písem
Protože možnost přidat písma z Google Web Fonts byla v době vzniku článku dostupná pouze pro některé jazyky, je třeba mít jazyk dokumentu nastaven na některý z těchto jazyků, například na angličtinu - změnu provedete v menu Soubor > Jazyk.


Jakmile si z nabídky Přidat písma vyberete písmo, které chcete ve svém dokumentu použít, bude toto písmo přidáno do seznamu písem a připraveno k použití ve vašem dokumentu. V ukázkovém dokumentu jsme přidali a použili písmo Lobster


Aktuální informaci o jazycích, které mají možnost přidat písma z Google Web Fonts, najdete v článku nápovědy Google Docs Help - Change the font in a document.

Související články 
Všechny články na téma Google Dokumenty a Google Web Fonts.

Související odkazy 
Google Docs Help Change the font in a document
Google Web Font Blog Google documents, now with web fonts!

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika